+32(0) 11 52 10 44 Omboekgaranties

Park Molenheide draait voor 100% op groene energie

100% Groene energie

Molenheide is één van de toonaangevende bungalowparken van de Benelux, en dit al meer dan 35 jaar. Met zijn 360 vakantiewoningen en 10.000 m² overdekte accommodatie, zoals een zwem- en speelparadijs, diverse eetgelegenheden en een indoor golfattractie, heeft recreatiepark Molenheide een constante en grote energiebehoefte. Voor de stroomvoorziening bedraagt dit een equivalent van 750 gezinnen, en voor de verwarming 120 gezinnen, een klein dorp op zich dus! Dat belet Molenheide echter niet om te investeren in nieuwe technologieën en volledig over te schakelen op groene energie. Die groene energie wordt heden aangeleverd door boer Lavrijsen, die in het aanpalende landbouwbedrijf biogas opwekt door middel van o.a. varkensmest, zure melk, vervallen snoep of hondenbrokken! Een uniek project, waarvoor Molenheide uit de hele wereld lofbetuigingen ontvangt!

Nominaties

De groene aanpak van Park Molenheide valt niet in dovemansoren. Zo wordt het recreatiedomein in binnen- en buitenland geprezen voor zijn revolutionaire aanpak. Toonaangevende organisaties als Toerisme Vlaanderen en Unizo Nationaal stellen Molenheide tot voorbeeld van een milieu- en energievriendelijk beleid. Een voorbeeld: Unizo Limburg nomineerde Molenheide als laureaat van ‘KMO voor Kyoto’.

Voortrekkersrol

“We vinden het een grote eer dat dergelijke organisaties ons project bekronen,” aldus de voorzitter van de raad van bestuur Dhr. Marc Vanherk. “Het sterkt ons in onze motivatie, om zowel op nationaal als internationaal vlak een voortrekkersrol te blijven spelen.”

“Wij blijven op zoek naar nieuwe technieken, zowel voor het bungalowpark, waar we werken met supergeïsoleerde woningen (K35), als op andere vlakken, om zo onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het milieu ook in de toekomst verder op te nemen,” vult afgevaardigd bestuurder Dhr. Jean Scevenels aan.

 

  Park Molenheide draait voor 100% op groene energie!
  Volop ingericht op kindvriendelijkheid.
  Geniet in en om ons park van de Belgische cultuur en laat u culinair verrassen.

Zoek en boek je ideale vakantie op Molenheide!