Alles wat u wilt weten over uw verblijf

Wij zijn verheugd u, wellicht in de toekomst, te mogen verwelkomen op Park Molenheide. Deze pagina zal u de weg wijzen met vragen, praktische informatie, verschillende mogelijkheden en belangrijke parkregels. Heeft u alsnog vragen? Dan kunt u zich wenden tot onze klantenservice.

Brochure ontvangen?

Wilt u de nieuwe brochure ontvangen van Park Molenheide? U kunt hier uw nieuwe brochure aanvragen.

Telefoonnummer: +32(0) 11 52 10 44

Route naar Park Molenheide

Park Molenheide bevindt zich op het grondgebied van Houthalen-Helchteren in Limburg, de meest groene provincie van Vlaanderen. Komen jullie per auto, kies dan snelweg E314 en verlaat die via afrit 29. Je neemt richting Eindhoven. Na ongeveer 8 km bevindt zich aan de rechterzijde een inrit met de aanduiding 'Park Molenheide'.

Treinreizigers stappen uit in Hasselt-Station en nemen vervolgens bus 18A. Deze stopt op slechts 2 km afstand van het park. Voor nog meer comfort kan je beroep doen op onze shuttle-dienst die regelmatig van en naar het station van Hasselt rijdt. Deze dien je op voorhand te reserveren.

Sluiten

Parkeren

Voor ééndagstoeristen is er een grote parking voor het centrumgebouw (waar het zwembad, het speelparadijs, de receptie en de horeca zich bevinden.

Verblijfsgasten krijgen een slagboomkaart en hebben toegang tot de parkings op het park. De meeste bungalows hebben een eigen privéparking.

Sluiten

Rolstoelvriendelijk

Alle bungalows hebben een brede ingang, zodat rolstoelgebruikers gemakkelijk toegang hebben tot de bungalow. De binnendeuren hebben normale afmetingen. 

Bungalows van het type Oasis (Comfort Plus) hebben een ingang die aangepast is zodat rolstoelgebruikers gemakkelijk binnen en buiten kunnen gaan. De bungalow heeft ook een breder toilet.

Sluiten

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Een aantal bungalows zijn speciaal voor huisdieren beschikbaar. Het is toegestaan om max. 1 huisdier (hond, kat,...) mee te nemen, dit moet wel op voorhand worden aangegeven bij de reservering. Angstaanjagende en voor overlast zorgende huisdieren worden niet toegelaten. Huisdieren zijn niet toegelaten in de horeca en de faciliteiten, noch in het openluchtbad en de zwemvijver. Het inentingsbewijs is verplicht en huisdieren worden aan de leiband gehouden. .

Kosten: € 29,00/weekend of midweek, € 45,00 voor een week en € 55,00 voor perioden langer dan een week.

Sluiten

WiFi internet

Er is gratis Wifi aanwezig in het centrumgebouw (waar de receptie, de taverne, speelparadijs etc gelegen zijn).

Sluiten

Openingstijden

.

Sluiten

Wanneer kan ik aankomen of vertrekken?

De standaard aankomstdagen van Park Molenheide zijn maandag en vrijdag. Deze aankomstdagen kunnen afwijken indien deze in een vakantieperiode vallen. Vertrekken vanaf Park Molenheide kan op maandag, vrijdag en in sommige gevallen op zondag. Je kunt alle mogelijk aankomstdata vinden in ons boekingssysteem.

Sluiten

Baby's jonger dan 2 jaar

In elke bungalow is het toegestaan om maximaal 1 baby tot 2 jaar (op dag van aankomst) bij te boeken. Enkele bungalows zijn uitermate geschikt en enkele praktisch minder geschikt. Hier dient u bijvoorbeeld het kinderbed in de woonkamer bij te plaatsen. U dient voor deze baby een supplement bij te boeken in het boekingsproces. De verblijfskosten worden automatisch in rekening gebracht en bedragen € 1,95 per nacht. Uiteraard ontvangt de extra persoon toegang tot Aquapolis en KidsValley.

Sluiten

Onbeperkt toegang Binnenspeeltuin en het Zwemparadijs

Geen beperkingen en geen limieten, zowel mama, papa, oma, opa als de kids krijgen dagelijks onbeperkt toegang tot onze 20.000m² indoor faciliteiten. Deze toegangen zijn inbegrepen bij het huren van uw bungalow. Bij aankomst zal u de toegangstickets ontvangen.

Sluiten

Groepsboekingen

Bent u op zoek naar een bestemming voor een vakantie met een groep? Ook dan is bungalowpark Molenheide een aanrader. Een groepsboeking bestaat uit minimaal vijf accommodaties in dezelfde periode. Op de pagina groepsreserveringen kunt u meer informatie vinden.

Sluiten

(aan)-betalingsmogelijkheden

Na je boeking ontvang je een bevestiging van de boeking. Het voorschot dient binnen 10 dagen na de boekingsdatum betaald te zijn. Het saldo van het huurbedrag dient, zonder voorgaand bericht, 6 weken voor de vakantie te zijn voldaan. Is dat niet het geval dan wordt de boeking geannuleerd. Bij last-minute boekingen (binnen 6 weken) dient het totale bedrag ineens betaald te worden binnen 8 dagen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om direct je vakantie te betalen via de website.

Na ontvangst van de volledige huurprijs is de boeking definitief en worden de reisdocumenten, waaronder de voucher, per mail toegestuurd, die je op de dag van aankomst dient te overhandigen aan de receptiemedewerker bij inchecken. (Indien je geen e-mailadres hebt, worden deze documenten per post opgestuurd.)

Sluiten

Voorkeurboeking

Als u een bungalow met een specifiek nummer wenst te reserveren, dan kan u dit tijdens uw reservatie aangeven. Hiervoor betaalt u € 49,00 aan voorkeurskosten.

Sluiten

Annuleringsverzekering

Zelfs al staat jullie vertrekdatum (lang) op voorhand vast, toch kunnen er zich onverwachte dingen voordoen die jullie vakantie in het water doen vallen. Om jullie hiertegen financieel te beschermen is er in samenwerking met Funtours een op maat gesneden annulatieverzekering uitgewerkt om je te vrijwaren bij eventuele reisgevaren. Deze verzekering vergoedt de annulatiekosten (volgens toepassing van de voorwaarden) van de verzekerde ingeval van annulatie door bvb. ziekte, ongeval of overlijden; intrekking van het verlof door de werkgever, …

Sluiten

Cadeaubon en waardecheques

Hiervoor kan je best telefonisch contact opnemen (011/52.10.44) en vermelden dat je in het bezit bent van een cadeaubon of waardecheque. Houd zeker de bon of cheque bij de hand.

Sluiten

Verblijfsonkosten

Verblijfsonkosten zijn kosten, die ontstaan als gevolg van het uitoefenen van een toeristische activiteit.

Bij Molenheide worden deze kosten pas op het einde van het verblijf van de waarborg afgehouden, zodat jullie steeds de juiste kosten aangerekend krijgen.

Sluiten

Boeking wijzigen

Hiervoor kan je best telefonisch contact opnemen met Molenheide (+32 (0) 11 52 10 44). Voor elke wijziging wordt een wijzigingskost van € 32,00 aangerekend.

Sluiten

Boeking annuleren

Alle annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. 

Annuleringsvoorwaarden: 

  • Tot 8 weken voor de huuraanvangsdatum 25% van de huurprijs met een minimum van € 140,00.
  • Tussen 8 en 4 weken voor de huuraanvangsdatum 50% van de huursom met een minimum van € 140,00.
  • Tussen 4 weken en de huuraanvangsdatum 100% van de huurprijs.

Wanneer je je verblijf dient te onderbreken, blijft de volledige huurprijs verschuldigd. Bij niet betaling van de boekingsbevestiging/factuur wordt de boeking automatisch geannuleerd en zijn administratiekosten van € 50,00 per dossier/ boekingsaanvraag verschuldigd. Wanneer annuleringen ontstaan wegens het vergeten te betalen en indien jullie toch wensen te komen, dien je eerst contact op te nemen met de organisatie voor de plaatsbevestiging. Er zal een nieuwe boeking worden gemaakt. De vermelde administratiekosten van € 50 blijven te allen tijde behouden.

Sluiten

Reserveringsbevestiging (e-mail)

Bent u binnen 24 uur na het maken van de reservering niet in het bezit van een reserveringsbevestiging, checkt u dan eerst uw postvak ´ongewenste e-mail`. Is hier de reserveringsbevestiging niet te vinden? Dan dient u contact op te nemen met onze klantenservice tel:+32(0) 11 52 10 44. 

Sluiten

Is er Wi-Fi aanwezig?

Er is gratis standaard Wi-Fi aanwezig in de bungalows (niet geldig voor Alfa / Penta). Tegen betaling is het mogelijk om een snellere verbinding te krijgen.

Sluiten

Wat is er aanwezig in de bungalow?

Op de accommodatiepagina kunt u alle informatie terugvinden over de inventaris van de door u geboekte accommodatie / bungalow. 

Sluiten

Inchecken

Op de dag van aankomst mag je vanaf 15:00 uur in de accommodatie. In Belgische & Nederlandse vakanties kunnen de sleutels afgehaald worden vanaf 16:00 uur. Inchecken kan steeds vanaf 11:00 uur binnen schoolvakanties en buiten vakanties om 12:00 uur.

Tijdens het inchecken ontvangen jullie al de tickets voor de binnenspeeltuin en het overdekte zwemparadijs. Kom je na 21:00 uur aan op Park Molenheide? Dan kun je terecht bij de nachtconciërge. Die bevindt zich bij de slagboom, bij de ingang van het vakantiepark. Arriveren jullie na 21:00 uur, dan vragen wij dit vriendelijk aan ons te laten weten, zodat wij jullie aankomst zo goed mogelijk kunnen voorzien.

 

Sluiten

Uitchecken

De check-out is open van 9:00 tot 10:30 uur. Indien jullie buiten de openingsuren van de receptie vertrekken dan dien je het check-in formulier met de meterstanden, samen met de sleutels in de brievenbus te deponeren(aan de buitenkant van de hoofdingang van het centrumgebouw). Uiteraard dienen we dan te beschikken over je bankgegevens (naam van de bank, rekeningnummer, BIC- en IBAN-code) om het resterende bedrag van de waarborg terug te storten.

Let op; boekt u tot zondag dan hoeft u pas om 17:00 uur uit te checken.

Sluiten

Borgsom

Bij inchecken dient er een waarborg betaald te worden van € 125,00 voor een weekend of een midweek en € 200,00 voor een week.

Sluiten

Pinnen en/of Creditkaart

In alle faciliteiten en aan de receptie kun je met bankkaart (PIN) en/of creditcard betalen. Tijdens openingsuren kun je ook contant geld afhalen bij de receptie.

Sluiten

Faciliteiten bij aankomst en vertrek

Je ontvangt bij het inchecken (vanaf 12:00 uur) de toegangspasjes voor het zwem- en speelparadijs. Jullie kunnen gebruik maken van het zwemparadijs, de speeltuin en andere faciliteiten tot sluitingsuur.

Sluiten

Elektriciteits- en waterverbruik

Het gratis elektriciteitsverbruik (per nacht) is afhankelijk van type accommodatie* (van 30 kWh tot 50 kWh) en is ruim voldoende voor normaal elektriciteitsgebruik. Het overige elektriciteitsverbruik aan €0,50/kWh, wordt op het einde van jullie vakantie van de waarborg afgehouden. 

Bij normaal gebruik van elektra en water zullen er geen extra kosten volgen uit jullie vakantie. Omdat wij een miliebewust park zijn, willen we extreem gebruik van elektra en water voorkomen. Als u normaal gebruik maakt van de voorzieningen, hoeft u zich geen zorgen te maken over extra kosten.

*Camping uitgesloten, hier geldt een tarief van € 5,00 per dag. 

Sluiten

Barbecueën / BBQ (huren)

Het gebruik van een barbecue op het park is toegestaan. Er dient er binnen handbereik van de barbecue een emmer met ca. 10 liter water klaar te staan voor noodgevallen. Park Molenheide behoudt zich het recht voor om in bijzondere omstandigheden (bijvoorbeeld extreme droogte, code rood) het gebruik van een barbecue niet toe te staan.

Op Park Molenheide kun je een elektrische barbecue huren inclusief afhaalmenu. Let op, bij het afhaalmenu dient u tijdig te reserveren. De huur van een elektrische barbecue is € 25 per dag.

Sluiten