+32(0) 11 52 10 44 Aanbiedingen

Geniet van een heerlijke wandeling en ontdek het Wild- en Wandelpark

Wild- en Wandelpark Molenheide

Kom tot rust in het schilderachtige groen, geniet van de geur van hars en dennennaalden, bespied een eekhoorntje dat knabbelt aan een dennenappel, heb terug oog voor de kleine dingen van het leven. In het aangrenzende Wild- en Wandelpark dartelen herten en reeën vrij rond en stappen spontaan op het door kinderen aangereikte brood toe. De everzwijnen, ondergebracht op een afgesloten terrein, vinden eikels dan weer een lekkernij. Verder zijn er ook nog hangbuikzwijntjes, struisvogels en allerlei soorten eenden, hoenders, fazanten en pauwen. Een heerlijk gevoel van rust en ruimte overvalt je bij een bezoek aan het gemeentelijk Wild- en wandelpark van 100 ha. Het Wild- en wandelpark is toegankelijk voor rolstoelen en buggy's. 

Belangrijke info: Het Wild- en Wandelpark wordt volledig vernieuwd! Dit zorgt ervoor dat vanaf heden tot half april 2023, het Wild- en Wandelpark enkel geopend is in het weekend.

Onbeperkte toegang tot het Wild- en Wandelpark is tijdens uw vakantie inbegrepen!

  Prachtig wild- en wandelpark van maar liefst 160 ha.
  Volop bezienswaardigheden in de directe omgeving van het park
  Geniet van een heerlijke kop koffie als de kinderen spelen in de speeltuin

Kom je met een buggy, jonge kids of evaren wandelaars... Er zijn drie bewegwijzerde wandelpaden op maat van alle doelgroepen en leeftijden. Iedere route is informatief en vertelt over het leven van de diertjes in het bos.

Het Wild- en wandelpark grenst vlak aan Park Molenheide. De naaldbossen in combinatie met de grote variatie aan loofbomen, de loslopende dieren en uitgestrekte groene weiden geven een zeer rustgevend gevoel. 

In het Wild- en wandelpark zijn diverse dieren te vinden waaronder hangbuikzwijntjes, struisvogels, eenden, hoenders, fazanten, alpaca's, sierkippen en pauwen. Daarnaast eten de loslopende hertjes uit je hand!

Het is tijd om te genieten!