Page 10 - brochure-NL

This is a SEO version of brochure-NL. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

jk

In Limburg vind je veel lekkere wijnen... ... maar de beste wijn vind je in de Voerstreek!

Piet Akkermans van Wijndomein Pietershof geniet al ettelijke jaren van de pracht van de Limburgse Voerstreek. Op een prachtige zuidhelling 'Crindael' verbouwt hij druiven op een voor wijndruiven uitstekende kalk-houdende en mineraalrijke bodem. En dat werpt zijn vruchten af!

vind je naast Pietershof nog enommeerde wijnkastelen, nkasteel Genoelselderen, k en Scorpion. Maar mein Pietershof viel dit jaar el erg in de prijzen. Hun Pinot Auxerrois 2010 werd uitgeroe-ot de beste Belgische wijn voor jaar 2012! Dat heeft de niging van professionele mse Sommeliers (VVS) beslist.

(Vlaanderen Vakantieland)

Sonnishoeve

De Sonnishoeve bezoeken is een beetje een uitstap maken naar de boerderij van weleer. Op deze plek zie je vooral hoe er schapen worden gehouden. De herder heeft ruim 600 schapen die de heide op het militair domein van Helchteren en de omliggende graslanden begrazen. Je komt in de Sonnishoeve alles te weten over landschapsbeheer en schapenteelt. Of trek er zelf de natuur in voor een grote tocht door de natuur-pracht. Wanneer de trip door het heidelandschap erop zit, kan je aan de hoeve genieten van een welverdiend, ambachtelijk gemaakt ijsje.

Geitenkaas

Limburgers zijn echte Bourgondiërs en fijnproevers. Het is niet verwonderlijk dat je in deze streek kan genieten van heerlijke streekgerechten. Wat je zeker niet mag missen is de geitenkaas van Gemeenschap Vanzier in Koersel-Beringen. Deze unieke kaas zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen, wordt gemaakt in de Kaashoeve, die je dagelijks kunt bezoeken. Kortom, zoals het hoort. In de Kaashoeve kan je ook nog smul-len van yoghurt, ijs, rijstpap en topka Laat het smaken!

Bezoek www.jeneverfeesten.be

Jeneverfeesten

ver stoken is zoveel meer dan het vak-dig produceren van een geestrijke nk. Het is een traditie die met veel pas-levendig wordt gehouden. En daar iet je met volle teugen van tijdens de seltse Jeneverfeesten.

het Nationaal Jenevermuseum komt verhaal van de jenever tot leven. In e 19de-eeuwse stokerij maak je kennis het beste van het beste van onder er de Hasseltse jenever. snuifje gastronomie.

een verrukkelijk jeneverdiner tot de kerste gerechten met jenever als aakmaker, maar ook zoete zaligheden andere culinaire geneugten... k wat sfeer.

traditie van de Hasseltse Jenever is in ede handen van de Confrérie van de sseltse Jenever.

Page 10 - brochure-NL

This is a SEO version of brochure-NL. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »